Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Update Coronavirus | 13 maart 2020

vrijdag 13 maart 2020

In aansluiting op de landelijke beweging wil GGZ Drenthe verspreiding van het Coronavirus voorkomen en de gezondheid van onze patiënten en medewerkers zoveel mogelijk beschermen. Daarom hebben we een aantal maatregelen genomen.

GGZ Drenthe heeft besloten om alle (reis)bewegingen van medewerkers, patiënten, bezoekers en overige contacten tot en met vrijdag 3 april zoveel mogelijk te beperken.

Informatie voor ambulante patiënten
Poliklinische patiëntafspraken en huisbezoeken worden omgezet in een telefonische afspraak (via beveiligd beeldbellen of een gewoon telefoongesprek), tenzij dit onmogelijk of onwenselijk is (ter beoordeling aan de behandelaar). 
 
Binnen enkele dagen nemen wij telefonisch contact op met deze patiënten (mogelijk bent u intussen al gebeld). Dan bespreken we met u hoe de afspraak plaatsvindt: via beeldbellen, telefonisch of – als de behandelaar dat noodzakelijk vindt - wél op de poli, op een andere locatie of thuis. Als we u niet telefonisch kunnen bereiken, krijgt u van ons een bericht per e-mail, via Mijn GGZ Drenthe of via de post. Wij verzoeken u vriendelijk dit bericht even af te wachten en over het omzetten van uw afspraak niet zelf alvast te bellen.

Uw afspraak gaat dus gewoon door! 
Uw behandelaar belt u op het moment van uw geplande afspraak. Als afgesproken is dat uw afspraak op de poli of een andere locatie is, dan gaat u daar naartoe.

Over beeldbellen
Voor beveiligd beeldbellen is een app op een smartphone of tablet nodig. Ambulante patiënten ontvangen per e-mail een uitnodiging en handleiding gebruik te maken van beveiligd beeldbellen. Ook is telefonische hulp beschikbaar.

Informatie voor klinische patiënten en hun naasten 
De zorg in de klinieken blijft doorgaan zoals gebruikelijk. We passen waar mogelijk de hygiëne-adviezen van het RIVM toe, waaronder geen handen schudden en gepaste afstand  houden (1,5 – 2 meter). 
 
Aan naasten vragen we dringend voorlopig niet op bezoek te komen. We stellen patiënten – in afstemming met de behandelaar – zoveel mogelijk in de gelegenheid via de beschikbare communicatiemiddelen contact te houden met hun naasten. De behandelaar kan in zeer dringende situaties, zoals een crisis, in het belang van de patiënt hierover een ander besluit nemen.

Vragen?
Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met het zorgsecretariaat van het behandelend team.

Medewerkers 
Medewerkers van GGZ Drenthe hebben het dringende advies zoveel mogelijk af te zien van niet strikt noodzakelijk (reis)bewegingen, bezoek van (scholings)bijeenkomsten, symposia en dergelijke en gebruik te maken van beeldbellen. Dit geldt voor zowel zakelijke als privé-bijeenkomsten.

Medewerkers die volgens de richtlijnen van het RIVM aan het werk kunnen, komen wél zoveel mogelijk op het werk, maar kunnen thuiswerken als hun werkzaamheden dat toelaten. Onvermijdelijke, noodzakelijk reizen of bijeenkomsten in het kader van directe patiëntenzorg gaan gewoon door met inachtneming van de hygiëne-adviezen van het RIVM.

Scholingsbijeenkomsten
Voor leerlingen, en collega’s van GGZ Drenthe die een studie volgen geldt dat opleidingen en bijeenkomsten bij GGZ Drenthe zijn geannuleerd én dat zij niet meer naar school of naar de opleiding gaan. GGZ Drenthe heeft hierover de scholen en opleidingsinstituten geïnformeerd. De school of het opleidingsinstituut informeert studenten over eventueel onderwijs op afstand. 

Hartelijk dank voor uw medewerking en begrip!

Samen willen we voorkomen dat het virus verder wordt verspreid.

 

GGZ Drenthe bereidt zich voor op coronavirus

GGZ Drenthe heeft voorbereidingen getroffen om mogelijke verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Op dit moment zijn er geen patiënten of medewerkers van GGZ Drenthe bij wie het virus is vastgesteld.

9 t/m 17 maart: Boslaan Emmen gestremd, omleiding locaties GGZ Drenthe

De Boslaan in Emmen is vanaf maandag 9 maart acht dagen dicht in beide richtingen. Er worden nieuwe lantaarnpalen langs de fietspaden geplaatst. Bezoekers van de locaties Stationsstraat 20 en Boermarkeweg 70 moeten in die periode omrijden.