Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Ervaar Emmen!

De regio Emmen is een gebied dat bekendstaat om de eigenheid van zijn inwoners. Om natuur, cultuur. Maar ook, een grote groep mensen die kampt met psychische en gezondheidsproblemen. Ben jij nieuwsgierig naar wat werken bij GGZ Drenthe in Emmen jou te bieden heeft? Kom dan langs tijdens het Open Huis op donderdag 17 oktober van 15.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens een informele banenmarkt vertellen onze collega’s van de volgende afdelingen je alles over het werken in de regio Emmen:

  • Ambulante Forensische Psychiatrie Noord (AFPN);
  • Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie (CVBP)
  • FACT-Emmen
  • Intensive Home Treatment (IHT)
  • Kinder- en Jeugdpsychiatrie (KJP)
  • Ouderenpsychiatrie
  • Planbare basis- en specialistische ggz (bggz en sggz) 

Het leuke aan dit Open Huis? Dat je in korte tijd veel te weten komt over alles wat Emmen te bieden heeft. Onze collega’s vertellen je graag meer.

Klik hier om je aan te melden voor het Open Huis

Udo, klinisch psycholoog en psychotherapeut bij de Ouderenpsychiatrie in Emmen: "Wij behandelen mensen met psychiatrische klachten of ernstige gedragsproblematiek. Dit kan bijvoorbeeld gaan over patiënten die dementeren, in combinatie met agressie, angstig of heel somber zijn."

Lees hier Udo zijn verhaal

Roelie-Wieke, gz-psycholoog bij de Specialistische GGZ in Emmen: "Ik werk met allerlei doelgroepen. Zo zie ik patiënten met stemmingsproblemen, angststoornissen en persoonlijkheidsproblematiek, maar ik zie ook mensen met ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD en autisme."

Lees hier Roelie-Wieke haar verhaal

Praktische informatie

  • Locatie: Stationsstraat 20 in Emmen
  • Parkeren: Achter het gebouw aan de Stationsstraat
  • Tijd: 15.00 uur tot 17.00 uur
  • Aanmelden: Klik hier om je aan te melden

Over de afdelingen

Ambulante Forensische Psychiatrie Noord (AFPN)

De Ambulante Forensische Psychiatrie Noord (AFPN) van GGZ Drenthe biedt psychische hulp als er naast psychiatrische of psychische problemen ook delicten zijn gepleegd of dreigen te worden gepleegd. Daarnaast kan er ook sprake zijn van andere problemen, zoals verslaving, relatie-/gezinsproblemen, problemen op gebied van werk, financiën, wonen of sociale relaties.

Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie

In het CVBP krijgen mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problemen specialistische behandelingen. Bij de intake wordt een inschatting gemaakt of de patiënt in aanmerking komt voor behandeling en welke behandeling het beste past. 

FACT-Emmen

FACT is een behandeling aan huis voor mensen met ernstige psychiatrische problemen, die vaak problemen hebben op meerdere levensgebieden. FACT betekent Flexible Assertive Community Treatment. Uitgangspunt is dat mensen meer grip krijgen op hun dagelijks leven.

Intensive Home Treatment (IHT)

Intensive Home Treatment is voor volwassenen met acute ernstige psychiatrische problemen. Er vindt altijd eerst een beoordeling plaats van wat er aan de hand is en welke hulp nodig is. De crisisbehandeling bestaat uit intensieve zorg en begeleiding bij de patiënt thuis of bij GGZ Drenthe.

Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Kinder- en Jeugdpsychiatrie (KJP) helpt bij psychische en ernstige psychosociale problemen. We helpen bijvoorbeeld kinderen en jongeren die te maken hebben met angsten, somberheid, problemen met informatieverwerking of die nare dingen hebben meegemaakt.

Ouderenpsychiatrie

Bij de Ouderenpsychiatrie behandelen we in een veilige en laagdrempelige omgeving patiënten vanaf ongeveer 60 jaar oud. Binnen de ouderenpsychiatrie behandelen we patiënten met uiteenlopende ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA). Denk hierbij aan schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen, depressiviteit, verslaving, autisme en bijzondere dementiële ziektebeelden.

Planbare basis- en specialistische ggz

Binnen de planbare basis- en/of specialistische ggz bieden we patiënten behandeling op maat, met veel aandacht voor naasten en hun omgeving. Samen met de patiënt bespreken we de te behalen doelen af en richten ons op een zo goed mogelijk en blijvend resultaat.  Onze hulp is toegankelijk en dichtbij, meestal op de poli, in de wijk, soms thuis en online

Planning Open Huis 2024

Liever een andere afdeling bezoeken? Bekijk dan onze planning of neem contact op met Lucinda de Boer, consulent Werving en Selectie, via: 06 - 83 22 67 41. Je kunt Lucinda ook WhatsAppen of mailen.

Oktober: Klinische Rehabilitatie

Klinische Rehabilitatie vormt samen met de Kliniek Langdurige Zorg ‘Meander’ de Herstelgerichte Behandelklinieken. Samen met Acute Psychiatrie zijn we één circuit, waarin we met elkaar samenwerken om het herstel van patiënten zo goed mogelijk vorm te geven. Bij Klinische Rehabilitatie werken we in een open setting met patiënten in de laatste fase van hun klinische behandeling. De patiënten hebben al de meest noodzakelijke klinische of ambulante behandeling gehad, bijvoorbeeld in kliniek de Meander. De focus ligt daarom op verder stabiliseren en uitstroom.

De open setting bestaat uit rijtjeshuizen aan de Lindelaan in Assen. Samen met patiënten en naasten werken we toe naar een toekomstperspectief buiten GGZ Drenthe. Elk huis biedt plaats aan vier personen. Iedereen heeft een eigen kamer, naast gedeelde ruimtes zoals de woonkamer, de keuken en het sanitair. In totaal is er plek voor 44 patiënten.

We hanteren de methodiek van Individuele Rehabilitatie Behandeling (IRB) om de wensen en mogelijkheden van patiënten op het gebied van wonen, werken, vrije tijd en sociale contacten te verkennen. De behandeling is altijd herstelgericht. Vragen als: Wat zou je willen? Wat is voor jou de beste plek om te wonen? Wat heb je nodig om dat mogelijk te maken en kun je zelf boodschappen doen, koken wassen en je huishouding doen staan daarbij centraal.

Ons team bestaat uit verpleegkundigen, agogen, ervaringsdeskundigen, vaktherapeuten en andere specialisten, die multidisciplinair werken aan behandeling op maat voor iedere patiënt.

Benieuwd wat jij als zorgprofessional kunt doen voor patiënten bij de Klinische Rehabilitatie? Kom langs tijdens het Open Huis!

November: Acute Psychiatrie

De acute psychiatrie van GGZ Drenthe bestaat uit de spoedpoli, crisisdienst, Intensive Home Treatment (IHT), Medium Care en de High & Intensive Care. We behandelen patiënten ter voorkoming van een psychiatrische crisis, of wanneer patiënten al in een psychiatrische crisis verkeren. Ben jij zorgprofessional en wil je meer weten over hoe we hulp bieden aan mensen met acute psychische of psychiatrische crisis en nood? Kom dan in november langs tijdens het Open Huis.

Meer weten over het Open Huis?

Lucinda de Boer

Neem voor meer informatie over het Open Huis contact op met Lucinda de Boer, consulent Werving en Selectie. Je kunt Lucinda ook WhatsAppen